Ga verder naar de inhoud

Over ons

KINDERSTREKEN, platform voor familietheater en -film tussen Zenne en Dender.

KINDERSTREKEN is een collectief van cultuur- en gemeenschapscentra uit de Cultuurregio Pajottenland-Zennevallei, ook bekend onder de naam ZENDER. Deze betrekt het gebied tussen Zenne en Dender en gaat van Liedekerke, over Galmaarden, tot Sint-Genesius-Rode.

KINDERSTREKEN laat élk kind in onze regio proeven van cultuur aan de hand van een kwalitatief, veelzijdig en laagdrempelig aanbod voor jong publiek. 
Om dit te realiseren organiseert KINDERSTREKEN een brede waaier van familietheater- en film in de regio. Van talige tot woordloze voorstellingen, van kleine cultuurprikkels voor baby’s tot swingende voorstellingen voor 12-jarigen, van concert tot theaterstuk,... De diversiteit is groot.

KINDERSTREKEN  besteedt extra aandacht aan omkadering bij activiteiten. Hiermee wordt het publiek gestimuleerd tot actieve cultuurbeleving. 
Een theaterbezoek in de regio is méér dan een voorstelling.

KINDERSTREKEN verenigt haar krachten door gemeenschappelijk, grotere activiteiten te organiseren, zoals voorstellingen op locatie. Hiermee wil KINDERSTREKEN aanwezig zijn op verschillende plekken in de regio.

KINDERSTREKEN maakt gebruik van een gezamenlijke communicatie via haar website en een halfjaarlijkse folder. Met de folder bereiken we ook kleinere gemeenten, zonder eigen cultuurhuis, zodat zij ook een aanbod kunnen bieden aan hun familie-publiek. 

KINDERSTREKEN ontwikkelt een eigen herkenbare huisstijl op maat van kinderen en jongeren. 

KINDERSTREKEN = film- en theateraanbod voor jong publiek in eigen streek.
Hop naar de buren en weer terug! Samen beleven, klim op mijn rug!

Ondernemingsnummer Cultuurregio Pajottenland & Zennevallei - 0822 146 066